Musiklinje folkhögskola - Hur gör man abort hemma

kvar på mottagningen i några timmar för att vila. Vill man har ett något syrligare smör så kan man tillsätta Créme Fraiche. Efter aborten, under de första dagarna efter aborten kan det kännas som att du har mens. Hur länge blödningarna pågår kan variera och beror bland annat på vilken typ av abort du gjort. En graviditet räknas från senaste mensens första dag, inte från själva befruktningstillfället. Gynekologisk undersökning, en gynekologisk undersökning, eller gynundersökning, är en undersökning av kvinnans könsorgan, både på utsidan och på insidan. Alltifrån några timmar till flera dygn, men för de flesta tar det mindre än ett dygn. En del börjar blöda redan hemma efter den första tabletten. Oavsett skäl är det vanligt att ha funderingar och känslor kring abort, både du som är gravid och du som varit delaktig till graviditeten. Vart kan du vända dig? Vid tidiga aborter, innan vecka 9, är medicinsk abort vanligast. Först får du ett läkemedel som gör att graviditeten avstannar. Många väljer att behålla barnet när det är fött men ibland händer det att barnet får komma till en fosterfamilj eller adopteras. Efter en kirurgisk abort blöder du vanligtvis mindre än efter en medicinsk abort. Lokalbedövning, lokalbedövning innebär att en mindre del av kroppen bedövas. Du blöder från slidan och hur länge det kommer blod skiljer sig från person till person. Men hur går en abort till? Mellan vecka 13 och 18 görs aborten i två steg. Då får kvinnan gå hem efter att ha tagit det andra läkemedlet. Där kan personalen hjälpa dig att få kontakt med en abortmottagning. I samband med en abort erbjuds du alltid stöd och hjälp, både före och efter. Blanda i olivoljan och saltet. De första dagarna kan du ha lite ont, ungefär som mensvärk. Alla som gör abort har olika skäl. Hur förberedelserna går till beror sedan på vilken abortmetod som ska användas. Före aborten görs en undersökning för att fastställa hur långt graviditeten gått. Läkaren för sen in ett instrument i livmodern, instrumentet är kopplat till en sug. Abort kan göras på olika sätt beroende på hur långt i graviditeten du har kommit. Efter några dygn är det dags för återbesök då restaurang hanö får du ett läkemedel som sätter igång livmodersammandragningar.

Hur gör man abort hemma

Kirurgisk abort innebär en mindre operation. Duscha i stället för att bada och byt mensskydd ofta i början. Det kan vara bra att prata med den som du blivit gravid tillsammans med om hur du vill göra. Följ oss på Facebook för ännu mer Baaam i ditt liv. K kärnmjölk, det händer synagogbön att läkaren behöver avsluta med en skrapning för att få ut moderkakan.


Hur gör man abort hemma

Har problem med alkohol eller droger. Därför sätts gränsen vid 22 graviditetsveckor. Orsakerna till abort kan vara olika. När aborten är klar känner en barnmorska eller sjuksköterska på magen för att undersöka hur livmodern dragit ihop sig 75 procent redan innan utgången av vecka Även om det har gått lång tid kan du ta kontakt med exempelvis en ungdomsmottagning för att få prata. De flesta aborter i Sverige görs tidigt i graviditeten. Exempel på skäl kan vara att du är väldigt ung. Klumpen skall tvättas man ren från kärnmjölk. Socialstyrelsen får inte ge tillstånd till abort om fostret kan överleva utanför den gravidas kropp. Och i efterhand när aborten är genomförd. Mår psykiskt dåligt, eller att fostret har någon allvarlig skada eller missbildning.

Två dagar senare får du komma tillbaka till mottagningen.Det finns en ökad risk för infektion efter en abort.

 

Hur man avbryter hemma (säkert)?

Abort mellan vecka 13 och.Här hittar du filmer om kropp och sexualitet från rfsu på olika språk.